05-06-2016 Hulpdiensten in touw voor ‘vermiste’ vrouw op strand Den Haag

Den Haag – Een grote inzet van de hulpdiensten vanmorgen voor een vermiste vrouw, die achteraf niet zo vermist bleek te zijn als gedacht.

Omstreeks kwart voor elf kregen de hulpdiensten de melding dat er vanaf het Zuiderstrand bij Duindorp een vrouw, waarvan de identiteit bekend was, vermist zou zijn. Hierop is gelijk groot alarm geslagen en zijn politie, brandweer, reddingsbrigade en de KNRM gealarmeerd.

Van de KNRM werden de reddingboten George Dijkstra van Ter Heijde en Kitty Roosmaale Nepveu (ook wel de ‘Kitty’ genoemd) en Beluga van Scheveningen ingezet, alsmede enkele kusthulpverleningsvoertuigen.

Op weg naar het zoekgebied, ter hoogte van de Zandmotor, heeft de motor van de reddingboot George Dijkstra het echter begeven. De Kitty is haar hierop te hulp geschoten en heeft de George Dijkstra naar de haven van Scheveningen gesleept. Ter vervanging zijn de reddingboten van Katwijk en Hoekvan Holland gealarmeerd.

Maar al snel hierna bleek alles op één groot misverstand te berusten: de vrouw bleek ‘gewoon’ ergens koffie te drinken en was zich van geen kwaad bewust. Hierop is de zoekactie beëindigd.

VDEM4488

VDEM4496

VDEM4502

VDEM4521

VDEM4525

VDEM4528

VDEM4535

VDEM4543

VDEM4549

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , , .