26-05-2016 Dode bij ongeval tijdens hijswerkzaamheden Rijnstraat Den Haag

Den Haag – In de Rijnstraat is donderdagochtend een vrouw om het leven gekomen, nadat er delen van een steiger naar beneden vielen.

Het slachtoffer liep vlakbij de bouwplaats bij het voormalige ministerie van VROM aan de Rijnstraat, toen zij werd geraakt door vallende steigerdelen. Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd waaronder twee ambulances, brandweer en een traumahelikopter uit Rotterdam.

Hulp mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

De traumahelikopter werd geannuleerd toen vast was gesteld dat het slachtoffer was overleden. De helikopter is uiteindelijk niet geland, maar boven de stad omgekeerd en teruggevlogen naar Rotterdam.

Vermoedelijk is er op de bouwplaats iets uit een kraan gevallen. Dat object is naar beneden gevallen, heeft een steiger geraakt, en delen die daarvan loskwamen hebben weer de passante geraakt die langs de bouwplaats liep.

De politie heeft zwarte schermen geplaatst om het zicht op het ongeval af te schermen. De HTM meldt dat trams 1, 9, 15, 16 en 17 omrijden.

Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen op de wat langere termijn zijn voor de afzettingen rondom de bouwplaats. Als deze afzettingen verruimd moeten worden, zal dat verstrekkende gevolgen hebben voor (met name) het tramverkeer in de binnenstad.

Omdat het ongeval tijdens de drukke ochtendspits plaatsvond, zijn er veel getuigen. Medewerkers van bureau slachtofferhulp zijn ter plaatse. Opvanglocatie getuigen is in een ruimte bij de HTM in Den Haag CS.

Het gebouw ondergaat op dit moment een grondige en langdurige renovatie. Het gebouw is daarbij eerder al getroffen door een grote brand.

Update: Het slachtoffer is een 47-jarige vrouw.

VDEM3642

VDEM3648

VDEM3654

VDEM3658

VDEM3682

VDEM3711

VDEM3722

VDEM3725

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .