03-03-2016 Inbreker aangehouden na waarschuwingsschot Leyweg Den Haag

Den Haag – Nadat een agent donderdagavond 3 maart op de Leyweg een waarschuwingsschot loste toen twee inbrekers op hem afkwamen, kon één van de twee worden aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. De recherche onderzoekt de zaak.

Surveillerende agenten kregen omstreeks 21.15 uur de melding dat er op de Leyweg vermoedelijk twee mannen probeerden in te breken. De mannen stonden op het balkon van een woning en sprongen daar vanaf toen zij de agenten zagen. De mannen kwamen vervolgens op één van de agent af, één van hen had daarbij een langwerpig voorwerp in zijn handen. De agenten was genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Hoewel beide mannen ervandoor gingen, werd één van hen na een korte achtervolging aangehouden in de binnentuin van de Olsstraat. Zijn handlanger wist te ontkomen.

De verdachte, een 32-jarige Hagenaar, is op het bureau ingesloten voor verhoor. De recherche onderzoekt de zaak en stelt een onderzoek in naar de ontkomen verdachte.

VDEM8580

VDEM8585

VDEM8586

VDEM8598

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , .