28-12-2015 Uitslaande woningbrand Erasmusweg Den Haag

Den Haag – Op 28 december is er rond half vier brand uitgebroken op de 4e verdieping van een portiekflat op de Erasmusweg in Den Haag. De bewoner van het brandadres kon zichzelf in veiligheid brengen. Twee personen op de 3e verdieping waren door de rook in het trappenhuis ingesloten. Zij werden door de brandweer met vluchtmaskers gered. Zij zijn allen nagekeken op rookinhalatie maar werden niet naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Omstanders zagen een dikke zwarte rook uit een portiekwoning op de bovenste verdieping komen en belde de 112 alarmcentrale. Bij aankomst van de hulpdiensten waren de ramen al gesprongen en kwamen de vlammen eruit. Na een eerste snelle verkenning bleek de bewoner al uit de brandende woning te zijn. Wel zaten er 2 personen vast op de verdieping direct onder de brand. Zij konden niet vluchten door het centrale trappenhuis dat inmiddels vol met rook stond. Daarom werden door de brandweer vluchtmaskers gebruikt. Met deze maskers konden de bewoners onder begeleiding van brandweermannen snel en veilig door het met rook gevulde trappenhuis naar buiten.

Er zijn 3 personen nagekeken voor rookinhalatie. Er is uiteindelijk niemand naar het ziekenhuis vervoerd. De woning is volledig uitgebrand. De overige woningen liepen water en rookschade op.

IMG_0247

IMG_0250

IMG_0252

IMG_0256

IMG_0260

IMG_0265

IMG_0270

IMG_0299

IMG_0301

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , .